امروز ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

 روش و مقررات چک‌های صیادی در رابطه با چک‌هایی که بانک‌ها به عنوان ضمانت از مشتریان دریافت می‌کنند، به چه صورت است؟

چک‌های ضمانت در گذشته بدون درج تاریخ از افراد گرفته می‌شد. با روی کار آمدن چک صیاد این چکها باید در سامانه ثبت شوند (به همراه تاریخ و دیگر اقلام اطلاعاتی).
در واقع در چک صیاد امکان اخذ چک بدون تاریخ و بعضا سفید امضا بابت ضمانت وجود نخواهد داشت و باید کلیه فیلدهای چک‌های صادره از جمله چک ضمانت به صورت کامل بر روی برگه چک و سامانه صیاد درج شود.
از لحاظ حقوقی نیز با توجه به اطلاق ماده (۶ اصلاحی) قانون صدور چک و عدم تفکیک بین چک‌هایی که به عنوان ضمانت از مشتریان دریافت می‌شود، با سایر چک‌های صیادی، چک‌های ضمانتی، مشمول تمامی احکام وضوابط مربوط به چک‌های صیادی می‌باشند.


۳۰ نکته برای صحیح نوشتن چک صیادی چیست و چگونه میتوانیم حرفه‌ای چک بکشیم؟

چک صیادی چیست؟

ویژگی بسیار مهم سامانه صیاد این است که یک شماره منحصر به فرد بر روی هر برگ چک درج می شود که دریافت کننده چک می تواند این رقم را به سامانه پیامکی بانک مرکزی ارسال کند و در همان لحظه از سوء سابقه صاحب چک مطلع شود.

چک صیاد چیست؟سامانه صیاد (سامانه صدور یکپارچه دسته چک) در بیست و هشتمین روز از شهریورماه 96 با حضور اعضای شورای پول و اعتبار در ساختمان بانک مرکزی رونمایی شد. 

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در این مراسم که با حضور تعدادی از نمایندگان رسانه های جمعی برگزار شد، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه با استفاده از  سامانه صیاد ، صدور چک در همه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری مجاز کشور یکدست و استاندارد خواهد شد افزود: در حال حاضر چک ها به صورت غیر متمرکز در شعب بانک ها صادر می شود و در اختیار مشتریان قرار می گیرد، در این فرآیند ممکن است خللی بوجود آید و بر اثر مشکل یا سهل انگاری برای کسی که سابقه چک برگشتی دارد و یا حساب او مسدود شده است مجدداً دسته چک صادر شود. 

به گفته ناصر حکیمی معاون وقت رئیس کل بانک مرکزی، ویژگی بسیار مهم سامانه صیاد این است که یک شماره منحصر به فرد بر روی هر برگ چک درج می شود که دریافت کننده چک می تواند این رقم را به سامانه پیامکی بانک مرکزی ارسال کند و در همان لحظه از سوء سابقه صاحب چک مطلع شود. اگر مشکلی وجود داشته باشد همان لحظه گیرنده پیامک مطلع می شود و می تواند قبل از اینکه چک را دریافت کند معامله را قطعی نکند، این موضوع اطمینان نسبی به افراد می دهد که اصالت چک اطمینان بخش است و ضمن آنکه وضعیت صاحب چک استعلام شده است.

فعالیت‌های سامانه صیاد

کاهش تنش اعتباری و افزایش قدرت نظارت بر فرایند صدور چک هاست

اختصاص شکاره شناسه منحصر به فرد به هر برگه چک

تسهیل امکان پیگیری هر برگ چک به صورت مجزا در سراسر کشور

استعلام اعتبار صاحبان حساب و صاحبان امضاء

استعلام به ازای هر دسته چک در خواستی

حذف قدرت شعب در صدور دسته چک و جلوگیری از چاپ دسته چک برای افراد فاقد صلاحیت و دارای سوء پیشینه

اختصاص بارکد دوبعدی به هر برگ چک بانکی که حاوی اطلاعات برگ چک و صاحبان حساب است

تسهیل و سرعت بخشیدن به خواندن مکانیزه اقلام اطلاعاتی و استعلام برگ چگ

قابلیت چاپ دسته چک توسط چاپگرهای متنوع

ایجاد یک بانک اطلاعاتی یکپارچه و مدرن از وضعیت اختصاص دسته چک های موجود در کشور

مشخصات امنیتی چک صیاد

طراحی کلیه نقوش چک های صیاد به صورت خطی و با استفاده از نرم افزار های امنیتی به صورتی که هر خط حامل اطلاعات مربوط به رنگ خود است

در نمونه های جعلی خطوط از ترکیب نقاط رنگی تشکیل شده اند و به راحتی به وسیله ذره بین قابل تشخیص اند

استفاده از تصویر سه بعدی نشان و عبارت چاپخانه دولتی ایران در مقابل نور قابل رویت است

چاپ شماره سریال ها با استفاده از مرکب مشکی فلور سنت که تحت تابش نور ماوراء بنفش به رنگ سبز تیره دیده می شود

استفاده از مواد حساس نسبت به مواد شیمیایی در فرایند ساخت کاغذ این چک ها به طوری که در صورت تماس با مواد شیمیایی از خود واکنش نشان داده و تغییر رنگ می دهد

استفاده از الیاف فلورسنتی که در سطح کاغذ پراکنده شده اند، این الیاف زیر نور ماوراء بنفش در چهار رنگ سبز، زرد، قرمز و آبی قابل مشاهده اند.

نکات امنیتی چک صیادی

۱- اندازه چک ۸۵*۱۷۰ میلیمتر

۲- استفاده از کاغذ واتر مارک مولتی تن۹۰ گرمی با آرم شرکت سهامی چاپخانه دولتی ایران، غیر فلورسنتی و حساس به مواد شیمیایی

۳- طراحی نقوش با استفاده از الیاف رنگی نامرئی در متن و ظهر کاغذ به صورت خطی

۴_ چاپ طرح زمینه متن و ظهر چک در دو رنگ سبز و قرمز

۵- استفاده از ریز نوشته I.R.IRAN در متن چک به رنگ سبز و در پشت چک به رنگ قرمز

۶- چاپ نامرئی ریز نوشته I.R.IRAN در کادر تاریخ و کادر ریال در دو رنگ سبز و قرمز به صورت سینوسی

۷- درج لوگوی آبی رنگ چکاوک در پایین کادر ریال بر روی چک

۸- درج لوگوی چکاوک در رنگ نامرئی

۹- درج ستاره در دو اندازه در وسط چک در دو رنگ نامرئی سبز و قرمز

۱۰- درج شماره سریال مرکب مشکی (پشت قرمز) که در زیر نور ماوراء بنفش نیز به رنگ سبز یشمی (سبز تیره) نمایان می شود.

استعلام چک صیادی، از سفید تا قرمز

هر چند سابقه حساب صادرکننده چک همواره از دغدغه هاست اما می‌توان قبل از گرفتن چک صیادی وضعیت آن را در قالب ۵ رنگ سفید، زرد، نارنجی، قهوه ای و قرمز استعلام کرد.

چگونه چک‌های صیادی را استعلام بگیریم؟

برای اینکه بتوان بابت خوش‌حسابی صادرکننده چک اطمینان پیدا کرد و تا حدودی قبل از اینکه چک صیادی را از صادرکننده بگیرید بابت نقد شدن آن تا حدود زیادی اطمینان خاطر پیدا کنید، قبل از دریافت چک  می‌توانید شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی را به سامانه استعلام پیامکی بانک مرکزی به شماره ۷۰۱۷۰۱ پیامک کنید (۱*۱* شناسه استعلام ۱۶ رقمی) تا از وضعیت اعتباری صادرکننده چک از نظر تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی ثبت‌شده در سامانه بانک مرکزی اطلاع پیدا کنید. نکته مهم اینکه شناسه استعلام باید بدون هیچ‌گونه کاراکتر اضافی برای سامانه ارسال شود.

دریافت پیامک جواب استعلام چک صیادی

پاسخ استعلام چک صیادی مدنظر شما، نهایت ظرف مدت ۱۵ دقیقه و به‌صورت پیامکی در اختیار شما قرار می‌گیرد و درصورتی‌که به هر دلیلی تا مدت‌زمان ۱۵ دقیقه پاسخی از مرکز صیاد دریافت نشود، نتیجه با پیامک «عدم امکان اخذ استعلام» به شما اعلام خواهد شد و باید مجدداً برای دریافت استعلام اقدام کنید. نکته مهم اینکه تمامی پیامک‌های اطلاع‌رسانی در خصوص استعلامات مورد درخواست شما، فقط با سر شماره ۷۰۱۷۰۱ اطلاع‌رسانی می‌شود. استعلام صورت به‌صورت رتبه‌بندی بر اساس شاخص‌های رنگی به شما اطلاع داده می‌شود که جزئیات آن را باهم مرور می‌کنیم.
 
سفید: صادرکننده چک فاقد هرگونه سابقه چک برگشتی بوده یا درصورت وجود سابقه، تمامی موارد رفع سوء اثر شده است.

زرد: صادرکننده چک دارای یک فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۵ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

نارنجی: صادرکننده چک دارای دو الی چهار فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۲۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

قهوه‌ای: صادرکننده چک دارای پنج تا ده فقره چک برگشتی یا حداکثر مبلغ ۵۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

قرمز: صادرکننده چک دارای بیش از ده فقره چک برگشتی یا بیش از مبلغ ۵۰ میلیون تومان تعهد برگشتی است.

استعلام رایگان چک صیادی امکان‌پذیر شد

امکان استعلام چک‌های صیادی از طریق تارنمای بانک مرکزی به نشانی cbi.ir فراهم شده است. بر این اساس مشتریان می‌توانند شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی را در بخش استعلام چک صیادی سایت بانک مرکزی وارد کرده و نسبت به اعتبارسنجی چک به صورت رایگان و نامحدود اقدام کنند.

لازم به ذکر است که پیش از این استعلام چک‌ها از طریق پیامک با هزینه ۳۵۰ تومانی امکان‌پذیر بود که این روش نیز همچنان پابرجا است. برای این کار قبل از دریافت چک می‌توانید شناسه استعلام ۱۶ رقمی مندرج در چک‌های صیادی را به سامانه استعلام پیامکی بانک مرکزی به شماره ۷۰۱۷۰۱ پیامک کنید (۱*۱* شناسه استعلام ۱۶ رقمی) تا از وضعیت اعتباری صادرکننده چک از نظر تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی ثبت‌شده در سامانه بانک مرکزی اطلاع پیدا کنید. نکته مهم اینکه شناسه استعلام باید بدون هیچ‌گونه کاراکتر اضافی برای سامانه ارسال شود.

چک به معنی برگهٔ تاریخ‌دار و دارای ارزش مالی است که معمولاً برای خرید در حال و پرداخت در آینده استفاده می‌شود. چک، یک سند است که به موجب آن، صادرکننده چک، پولی را که نزد دیگری دارد تمام یا بخشی را به سود خود یا ثالث مسترد می‌دارد و دارنده ی آن تضمینی جز اعتبار صادر کننده ی آن ندارد.

چک در حکم اسناد لازم الاجرا می باشد. ( یعنی در صورت تأمین نبودن قسمت یا بخشی از مبلغ چک که منجر به برگشت خوردن آن می شود، طبق قوانین و دستورالعمل‌های موجود می تواند مبلغ باقی‌مانده را از صادرکننده وصول نماید.)

برای صدور اجرائیه، توسط دارنده ی چک، عین چک به همراه گواهی عدم موجودی که از طرف بانک صادر شده به اجرائیات اداره ی ثبت تسلیم می گردد. اجرا درصورتی اجرائیه را صادر می نماید که مطابقت امضای چک با نمونه امضای صادرکننده در بانک، از طرف بانک گواهی شده باشد.

وقتی چکی برگشت می خورد می توان به میزان چک از دادگاه تقاضای توقیف اموال را نمود. این امر ظرف ۱۵ روز باید صورت پذیرد. بعد از انقضای مهلت، باید با تشخیص دادگاه، درصدی از مبلغ چک را بابت خسارت احتمالی به صندوق دادگستری واریز و سپس تقاضای توقیف اموال نمود.

بسیاری از بزرگترین مدیران کشور ما با سالها سابقه، اصول نگارش و خطرات اشتباه نوشتن چک را نمی دانند که می‌تواند تجارتشان را نابود کند. یک نکته که در ابتدای این مقاله شایان ذکر است،این است که نحوه‌ی نوشتن چک بانک ملی، ملت، کشاورزی، رفاه، صادرات، سپه با نحوه نوشتن چک های صیادی یکسان است و این مطلب برای تمام کسانی که با دسته چک سر و کار دارند، مفید است.

شکل جدید چک صیادی به رنگ بنفش

چک صیادی بنفش چیست چه تفاوتی با چک صیادی دارد؟ | پایگاه خبری تحلیلی انصاف  نیوز

چک صیادی بنفش چیست چه تفاوتی با چک صیادی دارد؟

چک یکی از مهم‌ترین ابزارها در نظام پرداخت کشور است که همیشه در انواع مبادلات و معاملات به چشم می‌خورد. تا چند سال پیش، کلاهبرداری و صدور چک‌های بلامحل یکی از معضلات بزرگ جامعه ما به حساب می‌آمد. با راه‌اندازی سامانه صیاد و صدور چک‌های صیادی این مشکل تا حد زیادی رفع شد. قوانین چک در ایران روزبه‌روز در حال بهبود است تا صدور چک برای افراد کم اعتبار را به طور کامل از بین ببرد. چک صیادی بنفش همان ابزاری است که از ابتدای سال ۱۴۰۰ برای از میان بردن ابهام‌ها و شفاف‌سازی پرداخت‌ها در مبادلات به وجود آمد. سوال اینجاست که چک صیادی بنفش چیست چه تفاوتی با چک صیادی دارد؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز را درباره چک صیادی بنفش با شما به اشتراک بگذاریم.

صیاد مخفف عبارت صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک است که در حال حاضر در بانک‌های ایران صادر می‌شود. مهم‌ترین ویژگی چک‌های صیادی را می‌توانیم شناسه ۱۶ رقمی منحصربه‌فرد برای هر برگه چک بدانیم. در حال حاضر همه چک‌هایی که توسط بانک‌های مختلف سراسر کشور صادر می‌شوند، صیادی هستند که با مشخصات ظاهری و امنیتی خاصی به وجود آمده‌اند. چک‌های صیادی ظاهری کاملا مشابه با یکدیگر دارند و فقط نماد هر بانک از دیگری متفاوت است. این چک‌ها در رنگ‌های سبز و صورتی وجود دارند.

در خمیر کاغذ این چک‌ها از الیاف فلورسنت استفاده شده که بعضی از تصاویر آن، فقط زیر نور خورشید قابل مشاهده هستند. شماره سریال و عبارت چاپخانه دولتی ایران از جمله مواردی هستند که در حالت عادی دیده نمی‌شوند. همچنین همه نقش‌های روی چک خطی هستند و اطلاعات مخصوص به خود را دارند. بنابراین با کمی دقت و استفاده از ذره‌بین، به‌راحتی می‌توانید چک‌های صیادی را از چک‌های تقلبی تشخیص دهید. برای شناخت بیشتر چک‌ها توصیه می‌کنیم مقاله شرح چک چیست را با دقت مطالعه کنید.

نحوه صحیح نوشتن چک صیادی

چک صیادی بانک ملی، سپه، صادرات، کشاورزی، رفاه، ملت و تجارت از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی باهم ندارند و تنها وجه تمایز آن‌ها نشانه و آرم بانک مورد نظر روی چک است.

در سامانه صیاد امکان «استعلام صیاد» از پیشینه صادرکننده چک برای دریافت‌کننده وجود دارد که بزرگ‌ترین مزیت برای کاهش آمار چک‌های برگشتی خواهد بود. با اجرایی شدن صدور دسته‌چک‌های جدید که علاوه بر متحدالشکل بودن، در نحوه صدور نیز از روش یکسانی پیروی می‌کنند، ارتباط متقاضی دسته‌چک با شعبه به ارتباط متقاضی با سامانه صیاد تغییر می‌کند.

۱- یکی از نکات مهم نگارش چک این است که مبلغ چک را حتما هم به حروف و هم به عدد بنویسید . حتما مبلغ چک را هم به رقم و هم به حروف بنویسید این کار برای جلوگیری از رخ دادن اشتباه در درج مبلغ ضروری است .

۲- روی مبلغ عددی و حروفی را با چسب شیشه ای پوشانده و با ناخن روی آن را خط بیاندازید تا در صورت برداشتن چسب، جوهر را از روی چک جدا کند تا امکان دست بردن در مبلغ و سوءاستفاده، از بین برود..

۳- گاهی دیده می شود کلاهبرداران مخصوصا خودکار تمام شده ای را به شما داده که سریع جوهرش تمام شود و مجبور باشید قسمتی از متن چک را با خودکاری دیگر بنویسید. برای اطمینان همیشه از خودکار مخصوص خود استفاده کنید . 

۴- هیچوقت در زمان نگارش چک، خودکارتان را عوض نکنید (حتی دو خودکار همرنگ) چرا که جاعل بعدا می تواند ادعا کند که خودکار سومی هم در کار بوده است . در حین نگارش صحیح نوشتن چک نیز خودکار خود را تغییر ندهید؛ زیرا تغییر در جوهر خودکار می‌تواند امکان جعل را فراهم کند.

۵- یک اشتباه متداول، استفاده از خودکار دیگران است. هرگز از خودکار کسی که می خواهید چک را به او بدهید استفاده نکنید. حتما برایتان پیش آمده که در هنگام نگارش چک، طرف مقابل فورا خودکارش را به طرفتان می گیرد؛ هرگز قبول نکنید!!! چون امکان دارد بعدا با همان خودکار چکتان دستکاری شود یا برخی خودکارها دارای جوهری هستند که بعد از نوشتن و گذشتن مدت زمانی، خود به خود پاک خواهند شد و یا این قابلیت را دارند که با پاک کن، پاک شوند.

۶- اگر زیاد چک مینویسید، از قلمی منحصر به فرد با رنگ خاصی استفاده کنید . (رنگ مشکی و رنگ آبی براحتی قابل ساخت و جعل است.)

۷- چنانچه چک دارای خط خوردگی است حتما میزان و موارد خط خوردگی را در پشت چک کامل توضیح دهید ولی چنانچه خط خوردگی ندارد، حتما بنویسید “بدون خط خوردگی” و دو طرف مبلغ را نیز ضربدر بزنید.

۸- یکی از اشتباهات رایج در نوشتن چک صیادی این است که قسمتی از متن چک را به طرف مقابل می سپاریم تا بنویسد. به عنوان مثال تاریخ ها را میزند و چک را جهت درج مبلغ و امضا به شما می‌دهد. یا مبلغ چک را نوشته و از شما می‌خواهد آن را امضا نمایید.
در اینصورت بعدها ، بازهم می تواند چک را دستکاری کند و شما نمی‌توانید ثابت کنید که بعدا اینکار را کرده چون اطلاعات دیگر چک هم توسط او نوشته شده است .

۹- امضایتان به نحو خیلی ساده یا خیلی پیچیده نباشد. امضاهای خیلی آسان و خیلی پیچیده را فراموش کنید. امضاهای ساده به سادگی جعل می‌شود و امضاهای شلوغ و پیچیده از دقت متصدی بانک در نحوه پیچ و خم‌های امضاء هنگام ازدیاد ارباب رجوع کم می‌کند.

۱۰- یکی از مهمترین مواردی که در صحیح نوشتن چک صیادی باید رعایت کرد اینست که همیشه همراه با امضا، نام و نام خانوادگی خود را نیز درج کنید. این کار باعث می‌شود چنانچه امضا شما ساده باشد و امکان جعل شدن داشته باشد، جاعل نتواند دست خطتتان را به راحتی تقلید کند.

۱۱- چنانچه چک صیادی را بابت بستن قرارداد صادر می‌کنید، لازم است مبلغ، تاریخ و شماره چک را در قرارداد قید کرده و تصاویر چک‌ها را نیز پیوست کنید.

۱۲- پس از درج نام شخص، برای اطمینان بیشتر، می توانید بنویسید که چک برای چه چیزی صادر شده است، مثلا بنویسید در وجه فلانی برای خرید یک دستگاه آپارتمان.البته این موضوع تبعات حقوقی دارد که در موارد بعدتر به آن اشاره شده است.

۱۳- چنانچه نمی‌خواهید تاریخ را هم به حروف و هم به عدد بنویسید، حتما تاریخ را به حروف بنویسید.

۱۴- پس از تکمیل چک و صدور آن، ته‌ برگ آن را نیز با قید تاریخ چک، مبلغ چک و اینکه چک صیادی در وجه چه کسی است تکمیل کنید.‌

۱۵- هنگام نوشتن چک و یا دریافت چک دقت کنید که  بعضی چک‌ها ۲ امضا بوده (حتما دو نفر باید امضا کنند) و یا بدون مهر فاقد اعتبارند (معمولا در شرکت ها) . این یکی از فرصت های کلاهبرداری است .

۱۶- خیلی مواقع صادر کننده چک به قصد پرداخت نکردن یا دیرتر پرداخت کردن چک، مخصوصا این موضوع را پنهان می کند و چک را امضا کرده و تحویل شما می دهد؛ مسلما این چک نقد نخواهد شد و تنها راه شما، شکایت حقوقی (طولانی مدت) از اوست که در آخر هم ممکن است، مدعی شود که در آن لحظه فراموش کرده بودم که این چک بدون مهر فاقد اعتبار است .
پس در زمان قرارداد و گرفتن چک، از صادره کننده بخواهید درج کند که این چک دو امضا نبوده و نیاز به مهر ندارد. در این صورت، اگر این مشکل پیش بیاید، می توانید از وی به خاطر کلاهبرداری و فریب شکایت نمایید .

۱۷- هرگز چک را جهت اصلاح، تعویض و … در اختیار صادر کننده قرار ندهید. چون در اختیار داشتن چک توسط صادرکننده به معنای پرداخت دین است . یعنی صادرکننده می تواند مدعی شود که وجه چک صیادی را پرداخته و چک را پس گرفته است . و این شمایید که باید ثابت کنید، اینطور نبوده است که کار بسیار مشکل و زمانبری است .

۱۸- تاریخ چک را افقی، عمودی، به عدد و به حروف درج کنید. تاریخ چک را به صورت افقی و عمودی به صورت عددی و به حروف درج کنید و همچنین جلوی تمامی قسمت‌های پر شده را ببندید و در هنگام امضاء چک، طوری امضاء شود که آثار امضاء روی برگه‌های دیگری از دسته چک حک نشود.

۱۹- دسته چک‌های‌ خود را دور از دسترس عموم قرار دهید. چک‌ها و اسناد دیگرتان را در جایی نگهداری نکنید که دسترسیبه آن برای افراد آسان باشد، همچنین به یاد داشته باشید وقتی دسته چک صیادی خود را روی میزگذاشته‌اید یا درون جیب کت و داخل کیف‌تان است، اگر برای لحظاتی هرچند کوتاه هم از میز یا محل آویزان بودن کت و گذاشتن کیفتان دور می شوید.

۲۰- اگر تاریخ چک شما با تاریخ تحریر (نوشتن) قرارداد یکی باشد، می توانید بصورت کیفری آن را دنبال کنید ولی اگر تاریخ چک بعد از تاریخ قرارداد باشد چک شما وعده دار و حقوقی است .

۲۱- حتی المقدور چک را حامل نکشید و سعی کنید در وجه شخص خاصی چک را صادر نمایید تا هر کسی ( شرخر ) نتواند ادعا کند که چک مال اوست .

۲۲-  اگر در متن چک کلمه “بابت” درج شود و یا شرطی درج گردد، چک شما منوط به اجرا و اثبات آن می گردد . مثلا : در وجه آقای …. به عنوان ضمانت قرارداد …
در این موارد چک حقوقی شده و دریافت آن مشکل خواهد شد پس بخواهید که در متن چک نوشته نشود بابت …. البته این مورد معمولا در چک هایی استفاده میشود که برای ضمانت میباشند.

۲۳- بخاطر داشته باشید کشیدن چک سفید امضا، تخلف محسوب می شود.

۲۴-  در صورت لزوم برای صحیح نوشتن چک صیادی می توانید از کاربن استفاده کنید تا از جعل چک بانکی جلوگیری شود.

۲۵- می توانید برای بالا بردن امنیت چک صیادی از دستگاه های مخصوص مثل دستگاه پرفراژ دستی استفاده کنید.

۲۶- اکثر برنامه های حسابداری امکان نوشتن چک را دارند و همچنین می توانید از نرم افزار های مخصوص نوشتن چک کمک بگیرید.

۲۷- در هر بخش چک که با دست چیزی می نویسید، جای خالی نگذارید و جاهای خالی را با خطوط ممتد ببندید و یا با ضربدر این کار را انجام دهید.

۲۸- حتماً شماره چک های خود را در جایی یادداشت کنید و در دسترس داشته باشید تا در صورت سرقت دسته چک بتوانید جلوی سوءاستفاده از آن را بگیرید. همچنین در صورت امکان از چک هایی که صادر می کنید یک نسخه کپی تهیه نمایید.

۲۹- سعی کنید چکتان را به آرامی بنویسید و از شتاب زدگی و عجله در نوشتن خودداری کنید.

۳۰- پس از صدور چک، ته چک را نیز کامل کنید و حتماً تاریخ چک و مبلغ چک و این‌که چک را به چه کسی داده اید را قید کنید.

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال