امروز ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹
امروز ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹

 


نتیجه تصویری برای قانون ومجازات تخلف مواد خوردنی

 

قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶

 

 

 با اصلاحات بعدی‌ (ماده 1 تا 18)  

 

ماده 1 ـ مرتکب هریک از اعمال زیر در مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی به ‌مجازاتهای مقرر در

این قانون محکوم خواهد شد:

1 ـ عرضه یا فروش جنسی به جای جنس دیگر.

2 ـ مخلوط کردن مواد خارجی به جنس به منظور سو استفاده‌.

3 ـ عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در مواردی که تعیین فرمول و رعایت آن و همچنین ‌تعیین

استاندارد و رعایت آن الزامی باشد.

4 ـ فروش و عرضه جنس فاسد و یا فروش و عرضه جنسی که موعد مصرف آن گذشته باشد.

5 ـ به کار بردن رنگها و اسانسها و سایر مواد اضافی غیر مجاز در مواد خوردنی یا آشامیدنی یا آرایشی یا

بهداشتی و یا لوازم بازی کودکان‌.

6 ـ (الحاقی‌) ـ ساختن مواد تقلبی خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی‌.

 

ماده 2 ـ (اصلاحی‌) ـ ارتکاب هریک از اعمال مذکور در ماده یک حسب مورد مستوجب یکی ازمجازاتهای زیر

خواهد بود:

1 ـ در مواردی که مواد مذکور در ماده یک به دست مصرف‌کننده نرسیده یا اینکه مصرف آن موجب ‌بیماری یا آسیبی نگردد مجازات مرتکب سه ماه تا یک سال حبس جنحه‌ای خواهد بود ولی در هرحال سازنده یا تهیه‌کننده یا مخلوط‌ کننده مواد تقلبی به حبس جنایی درجه 2 از دو تا پنج سال‌ محکوم خواهد شد.

2 ـ در صورتی که مصرف مواد مذکور موجب بیماری مصرف‌کننده یا آسیبی گردد که معالجه آن‌کمتر از یک ماه باشد مجازات مرتکب شش ماه تا دو سال حبس جنحه ‌ای خواهد بود و هرگاه مدت ‌معالجه بیشتر از یک ماه باشد مجازات مرتکب یک سال تا سه سال حبس جنحه‌ای است و در هردو مورد سازنده یا تهیه‌کننده یا مخلوط‌ کننده مواد تقلبی به حبس جنایی درجه یک از سه سال تا ده سال ‌محکوم خواهد شد.

3 ـ در صورتی که مصرف مواد مذکور موجب نقص یکی از اعضای مصرف‌ کننده گردد مجازات ‌مرتکب با توجه به میزان نقص سه تا ده سال حبس جنایی درجه یک است و در این موارد سازنده یا تهیه ‌کننده ‌یا مخلوط‌ کننده ‌مواد تقلبی به حبس ‌جنایی‌ درجه ‌یک ‌از پنج‌ سال تا پانزده ‌سال محکوم می‌شود.

4 ـ در صورتی که مصرف مواد بهداشتی یا آرایشی موجب نقص زیبایی یا کراهت منظر شودمجازات مرتکب با توجه به میزان نقص یا کراهت یک تا سه سال حبس جنحه‌ای خواهد بود و دراین مورد سازنده یا تهیه‌کننده یا مخلوط‌ کننده آن با مواد خارجی به حبس جنایی درجه دو از دو سال ‌تا ده سال محکوم خواهد شد.

ماده 3 ـ (اصلاحی‌) ـ در صورتی که مصرف مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی منجربه فوت مصرف ‌کننده گردد مجازات سازنده یا تهیه‌ کننده یا مخلوط‌ کننده اعدام است و در سایر مواردمذکور در ماده یک در صورتی که منجر به فوت شود مجازات مرتکب سه سال تا پانزده سال حبس‌جنایی درجه یک است‌.

تبصره 1 ـ (الحاقی‌) ـ مرتکب هریک از جرایم مذکور در این ماده و ماده 2 این قانون علاوه بر کیفر مقرر جز در مورد اعدام به پرداخت جزای نقدی از بیست هزار ریال تا پانصد هزار ریال و محرومیت ‌از اشتغال به کسب یا کار مربوط به مواد خوردنی یا آشامیدنی یا آرایشی یا بهداشتی از یک تا سه‌ سال محکوم خواهد شد.

تبصره 2 ـ (الحاقی‌) ـ در تمام موارد مذکور در این قانون هرگاه معلوم شود که مواد تقلبی با علم و اطلاع مدیر یا صاحب موسسه یا کارگاه ساخته یا تهیه یا با مواد خارجی مخلوط شده است اشخاص ‌مذکور به همان مجازاتی که برای مباشر عمل مقرر است محکوم خواهند شد.

ماده 4 ـ در هر مورد که در مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مواد سمی به حد غیرمجاز باشد دادگاه مرتکب را برحسب مورد به حداکثر مجازاتهای مذکور در ماده 2 محکوم خواهدنمود.

ماده 5 ـ رقابت مکارانه در مورد مواد موضوع این قانون از طرف هرکس مشمول بند الف ماده 244 قانون کیفر عمومی خواهد بود.

ماده 6 ـ هرگاه در نتیجه بی‌احتیاطی یا بی ‌مبالاتی یا عدم مهارت تهیه‌ کننده یا سازنده یا فروشنده یاعرضه‌ کننده یا هریک از عاملین آنها مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی به صورتی ‌دراید که مصرف آن موجب بیماری یا آسیبی گردد که معالجه آن کمتر از یک ماه باشد مجازات‌ اشخاص مذکور برحسب مورد دو ماه تا شش ماه حبس جنحه‌ای خواهد بود و در صورتی که مدت‌ معالجه زاید بر یک ماه باشد مرتکب به حداکثر مجازات حبس مذکور در این ماده و تادیه غرامت از پنج هزار تا پنجاه هزار ریال محکوم می‌شود.

ماده 7 ـ از تاریخ تصویب این قانون تاسیس هرگونه کارخانه یا کارگاه تهیه مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی منوط به تحصیل پروانه از وزارت بهداری در مورد کارخانه ‌ها پروانه ‌تاسیس نیز از وزارت اقتصاد است شرایط صدور پروانه و طرز کار و تولید و بهره ‌برداری و اداره ‌موسسات مزبور در آیین ‌نامه‌ای که به وسیله وزارت بهداری تهیه می‌شود تعیین خواهد گردید.

تبصره ـ مسوولیت فنی کارخانه‌های مواد خوردنی ـ آشامیدنی ـ آرایشی و بهداشتی به عهده ‌افرادی خواهد بود که در فنون پزشکی ـ داروسازی ـ دام پزشکی ـ رشته ‌های تغذیه ـ شیمی و علوم‌ تجربی دارای درجه تحصیلی دانشگاهی از لیسانس به بالا باشند و باتوجه به رشته‌های مربوط (موادخوردنی ـ آشامیدنی ـ آرایشی و بهداشتی‌) درجه تحصیلی رشته تخصصی و میزان تجربه لازم برای‌ مسوولیت فنی موسسات فوق الذکر که به موجب آیین ‌نامه ‌ای که به وسیله وزارت بهداری تهیه‌ می‌شود تعیین خواهد شد.

ماده 8 ـ وزارت بهداری جهت صدور پروانه ساخت هرنوع فرآورده که در کارخانجات تهیه می‌شودمبلغ پنج هزار ریال و جهت صدور پروانه ساخت هرنوع فرآورده‌ هایی که در کارگاه های مشمول این‌ قانون تهیه می‌شود مبلغ پانصد ریال دریافت خواهد داشت که منحصرا به مصرف تاسیس و توسعه ‌و تکمیل آزمایشگاه های مواد غذایی خواهد رسید.

تبصره 1 ـ کارگاههایی که فرآورده‌های خود را با علامت و بسته ‌بندی مشخص به صورت بازرگانی ‌عرضه می‌کنند مشمول این قانون خواهند بود.

تبصره 2 ـ هریک از آزمایشگاههای ذی صلاحیت وابسته به وزارت بهداری مجازند از اشخاص ‌حقیقی یا حقوقی که تقاضای آزمایش مواد یا محصولات خود را می‌نماید به موجب تعرفه‌ای که از طرف وزارت بهداری پیشنهاد و به تصویب کمیسیون های دارایی مجلسین خواهد رسید حق آزمایش ‌دریافت نمایند.

درآمدهای حاصل از اجرای این ماده در حسابی در خزانه کل متمرکز شده و در هریک از موسسات به‌مصرف توسعه و تکمیل همان موسسه خواهد رسید.

تبصره 3 ـ فهرست کارخانجات و کارگاههای مشمول این قانون از طرف وزارت بهداری تهیه و پس از تصویب کمیسیونهای بهداری مجلسین آگهی خواهد شد.

ماده 9 ـ تهیه‌کنندگان و سازندگان و واردکنندگان مواد خوردنی و آشامیدنی و بهداشتی و آرایشی که‌نوع موسسات آنها در آگهی وزارت بهداری قید خواهد شد و در تاریخ تصویب این قانون و آیین ‌نامه ‌های اجرایی آن مشغول به کار هستند مکلفند ظرف شش ماه از تاریخ انتشار آگهی تقاضای ‌پروانه بهداشتی از وزارت بهداری بنمایند به تقاضاهای رسیده در کمیسیون فنی مرکب از سه نفر ازاشخاص صلاحیتدار به تعیین وزارت بهداری رسیدگی و ظرف شش ماه تصمیم کمیسیون بر رد یا قبول تقاضاها صادر خواهد شد. 

هرگاه در موعد مقرر تقاضای صدور پروانه نشود و یا کمیسیون تقاضای صاحب موسسه را رد نماید به دستور دادستان موسسه موقتا تعطیل خواهد گردید.

از دستور مزبور تا ده روز پس از ابلاغ می‌توان به دادگاه شهرستان شکایت نمود و دادگاه خارج ازنوبت به شکایت رسیدگی کرده و رای می‌دهد رای مزبور قطعی است‌.

تبصره ـ آیین ‌نامه‌ های اجرایی مواد 8 و 9 به وسیله وزارت بهداری تهیه و پس از تصویب‌ کمیسیونهای بهداری مجلسین به مورد اجرا گذارده خواهد شد.

ماده 10 ـ رد تقاضای صدور پروانه مانع از آن نیست که صاحب موسسه با رعایت مقررات ماده 7مجددا تقاضای صدور پروانه بهداشتی و ساختن بنماید.

ماده 11 ـ در موسسات داخلی که نوع آنها از طرف وزارت بهداری معین و صورت آن منتشر می‌گردد صاحبان آنها مکلفند طبق دستور وزارت بهداری مشخصات لازم را در مورد هرنوع فرآورده‌ به خط فارسی خوانا روی بسته ‌بندی یا ظرف محتوی جنس قید نمایند در مواردی که فرمول ‌محصول با مواد ترکیبی طبق تقاضای سازنده فرمول بایستی محفوظ بماند باید فرمول محصول را قبلا به وزارت بهداری تسلیم و شماره پروانه آن را روی بسته‌بندی ذکر نماید.

متخلفین از مقررات این ماده به پرداخت غرامت از پنج هزار تا بیست هزار ریال محکوم خواهد شد.

ماده 12 ـ وزارت بهداری مکلف است فهرست رنگها و اسانسها و سایر مواد مجاز قابل افزودن به ‌مواد خوردنی یا آشامیدنی یا آرایشی یا بهداشتی و همچنین نوع جنس ظرف مورد استفاده در صنایع ‌مواد خوردنی یا آشامیدنی و یا رنگهای مورد مصرف در اسباب ‌بازی را آگهی نماید.

افزودن موادی که در آگهی ذکر نشده باشد به مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی واسباب‌ بازی بدون اجازه وزارت بهداری و همچنین به کار بردن مواد سمی به صورت و میزان غیرمجاز در سفید کردن و پاک کردن و شفاف کردن یا رنگ ‌آمیزی ظروف غذایی یا پوشش و بسته‌ بندی‌مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی ممنوع است و مجازات سازندگان یا تهیه‌ کنندگان ‌مواد موضوع این ماده در صورتی که مستلزم مجازات شدیدتری نباشد حبس جنحه‌ای از سه ماه تا یک سال خواهد بود. 

ماده 13 ـ مقررات بهداشتی طبق آیین ‌نامه‌ای از طرف وزارت بهداری تعیین و برای اطلاع عموم به‌ وسایل مقتضی آگهی می‌شود. تخلف از مقررات بهداشتی مذکور مستوجب مجازات خلافی است‌ که برطبق آیین‌نامه مصوب وزارت دادگستری و وزارت بهداری تعیین خواهد شد.

مامورینی که از طرف وزارت بهداری یا موسسات مسوول دیگر برای نظارت در مواد خوردنی و آشامیدنی و بهداشتی تعیین می‌شوند مکلفند متخلفین از مقررات بهداشتی را با ذکر مورد تخلف با تنظیم گزارش به مسوول بهداشت محل معرفی نمایند.

مسوول بهداشت محل در صورت تایید گزارش مامور نظارت متخلف را به دادگاه خلاف معرفی‌ نموده و به مدیر موسسه نیز کتبا اخطار می‌نماید که در موعد مقرر که مدت آن در آیین‌نامه تعیین‌ خواهد شد به رفع نواقص بهداشتی اقدام نماید.

در صورتی که پس از انقضای مهلت مقرر نقایص مذکور رفع نشده باشد مامور نظارت مکلف است‌ مراتب را به مسوول بهداشت محل مجددا گزارش دهد و مسوول مزبور پس از رسیدگی و تایید گزارش مامور نظارت ‌، محل تعیین شده را با دستور کتبی موقتا تعطیل می‌کند.

ادامه کار در صورتی اجازه داده خواهد شد که صاحب یا مدیرمسوول موسسه مسوول بهداشت ‌محل را از اجرای مقررات مطمین سازد.

ماده 14 ـ کلیه مواد تقلبی یا فاسد یا موادی که مدت مصرف آنها منقضی شده باشد بلافاصله پس از کشف ‌، توقیف می‌شود. هرگاه وزارت بهداری یا موسسات مسوول دیگر گواهی نمایند که مواد مکشوفه برای برخی از مصارف انسانی یا حیوانی یا صنعتی قابل استفاده است ولی نگاهداری آنها امکان ندارد مواد مکشوفه به دستور دادستان شهرستان به اطلاع صاحب کالا و با حضور نماینده‌ دادستان شهرستان به فروش می‌رسد و وجوه حاصل تا ختم دادرسی و صدور حکم قطعی در صندوق دادگستری تودیع خواهد شد و هرگاه گواهی شود که مواد مکشوفه قابلیت مصرف انسانی یا حیوانی یا صنعتی ندارد فورا به دستور دادستان معدوم می‌شود.

در کلیه موارد فوق و همچنین در مورد اسباب و ابزار و آلات جرم دادگاه طبق ماده 5 قانون مجازات‌ عمومی تعیین تکلیف می‌نماید و اگر قبلا به فروش رسیده باشد در مورد وجوه حاصل از فروش‌ نیز تعیین تکلیف خواهد کرد.

درآمد حاصل از اجرای این ماده به مصرف تاسیس و توسعه و تکمیل آزمایشگاههای تحقیق وکنترل مواد غذایی خواهد رسید.

ماده 15 ـ کسانی که مواد مذکور در ماده 14 را خریداری می‌نمایند باید منحصرا برای مصارفی که ازطرف وزارت بهداری یا موسسات مسوول دیگر تعیین گردیده معامله نمایند یا بکار برند والا برحسب مورد به مجازاتهای مذکور در این قانون محکوم خواهند شد.

ماده 16 ـ از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هرشکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی ‌بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبدا مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای ‌نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید.

ماده 17 ـ کلیه جرایم مندرج در این قانون از جرایم عمومی محسوب است‌.

ماده 18 ـ دولت مامور اجرای این قانون است‌.

 

قانون بالا مشتمل بر هجده ماده و شش تبصره که در تاریخ روز دوشنبه نوزدهم تیر ماه ۱۳۴۶ بتصویب مجلس سنا رسیده بود در جلسه روز پنجشنبه بیست و دوم تیر ماه یکهزار و سیصد و چهل و شش شمسی مورد تصویب مجلس شورای‌ملی قرار گرفت.

 

 

آئین نامه اجرایی ماده 7 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی

ماده 1 -موادي که براي خوردن و آشامیدن و آرایش وبهداشت پوست و مو وناخن و نظافت انسانمصرف می شود و یا واد افزودنی به مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بسته بندي بهداشتی ونیز ظروف و بسته بندي مواد مذکور در قانون و همچنین رنگ هاي مورد مصرف در ظروف و وسایل و بسته بندي لوازم بازي کودکان مشمول این آئین نامه است.

ماده 2 -پروانه تاسیس متقاضیان پروانه تاسیس کارخانه و کارگاه مذکور در قانون موظفند قبلاز سفارش کارخانه یا کارگاه خود پرسشنامه اي را از طرف وزارت بهداري تهیه و در اختیارمتقاضیان گذارده خواهد شد تکمیل و بضمیمه پیشنهاد و تاسیس کارخانه یا کارگاه مورد نظر به وزارت بهداري تسلیم نمایند.

ماده 3 -پروانه بهره برداري- دارنده پروانه تاسیس باید پس از ایجاد کارخانه یا کارگاه مشخصات کامل آنها را تعیین و ضمن معرفی مسئول فنی به وزارت بهداري ارسال و تقاضاي پروانه بهره برداري نماید.

تبصره برگ اعلام قبولی مسئول فنی با رونوشت شناسنامه و رونوشت آخرین مدرك تحصیلی و دو قطعه عکس 4*6 او باید ضمیمه فوق باشد.

ماده 4 -مسئول فنی باید داراي یکسال سابقه کار و تجربه در یکی از موسسات علمی یا تحقیقاتی یا صنعتی یا آزمایشگاهی در رشته مربوط باشد و در غیر اینصورت تعهد نماید که ضمن انجام کاردوره یکساله تعلیماتی را که باید به این منظور از طرف وزارت بهداري دائر خواهد شد با موفقیت بگذراند.

ماده 5 -اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و آشامیدنی بهداشتی موظف است تقاضاها را به ترتیب وصول در دفتر ثبت و به ترتیب تاریخ وصول تقاضا متخصصین فنی خود را جهت بازبینی کارخانه ها یا کارگاه اعزام دارد. متخصصین فنی نتیجه رسیدگی را ضمن اظهار نظر صریح در فرم مخصوصی که در اختیارشان گذارده می شود تنظیم و ظف یک هفته به سازمان مرکزي ارسال

خواهند داشت تا در صورت واجد بودن شرایط لازم ظرف 10 روز پروانه مربوطه را صادر و در صورتیکه ایراد یا نظر دیگري باشد نیز باید قبل از انقضاي این مدت مشروحا بمتقاضی اعلام گردد.

ماده 6 -کارخانه ها و کارگاه هاي موجود مکلفند ظرف مدت ششماه با رعایت مقررات قانون و این آئین نامه درخواست صدور پروانه نمایند. اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی تقاضاهاي واصله را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت انطباق با مقررات ظرف مدت یکماه پروانه لازم صادر و نظر اصلاحی و تکمیلی خود را ظرف همان مدت بمتقاضی ابلاغ خواهند نمود تا طی مهلتی که از ششماه تجاوز نخواهد کرد نسبت باصلاح و رفع نقائص مربوطه اقدام نماید و در غیراینصورت مادام که اقدامات تکمیلی و اصلاحی بعمل نیامده و پروانه صادر نگردیده از ادامه کار آن کارخانه یا کارگاه جلوگیري خواهدشد.

ماده 7 -اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آرایشی موظف است لااقل یکبار در سال موسسات مندرج در قانون را بازدید و گردش امور کارخانه را از نظر فنی و بهداشتی کنترل نماید.

ماده 8 -وظایف مسئول فنی بقرار ذیل است:

الف : در موقع ساختن و ترکیب مواد مورد نظر شخصا حضور داشته و امور مربوطه را سرپرستی نماید والا پروانه اش بمدت سه ماه لغو میگردد.

ب : از هر گونه تغییر اساسی که در شرایط تاسیس یا بهره برداري کارخانه یا کارگاه حاصل میشود وزارت بهداري را مطلع نماید.

پ : نظرات فنی و بهداشتی خود را کتبا بکار فرما گزارش دهد و کارفرما موظف بانجام نظر فنی وبهداشتی مذکور میباشد. در غیر این صورت مسئول فنی جریان امر را به اداره کل نظارت بر موادغذایی و آرایشی اطلاع دهد تا رسیدگی و تصمیم لازم اتخاذ شود.

ماده 9 -مسئول فنی حق واگذاري پروانه خود را به شخص دیگري ندارد و در صورت بیماري یا مسافرت و غیبت او کارفرما موظف است بجاي مشارالیه یکنفر واجد شرایط به وزارت بهداري معرفی نماید.

ماده 10 -سازندگان و تهیه کنندگان مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی که فهرست آنها از طرف وزارت بهداري آگهی خواهند شد مکلفند براي کنترل محصولات خود داراي آزمایشگاه مجهزي متناسب با کارخانه یا کارگاه مربوطه باشند و در صورتیکه حجم تولیدات آنها اقتضاي نگاهداري آزمایشگاه اختصاصی نداشته باشد باید یکی از آزمایشگاههاي مورد تایید وزارت بهداري انجام کنترل امور مربوطه آنها را تعهد و تامین نمایند.

ماده 11 -پروانه بهره برداري و مسئولیت فنی متخلفین از این آئین نامه (جز در مورد بند الف ماده 8 که حکم خاصی دارد) براي بار اول بمدت یکماه و در صورت تکرار بمدت 3 ماه لغو خواهدشد. درصورت لغو پروانه مسئول فنی کارفرما موظف است فورا مسئول فنی دیگري معرفی نماید.

ماده 12 -کمیته فنی براي مشورت و همکاري هاي فنی در اجراي مقررات راجع به مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی کمیته اي بنام کمیته فنی مرکب از پنج نفر از کارشناسان مربوطه براي مدت دو سال از طرف وزیر بهداري انتخاب خواهندشد.

ریاست کمیته با یکی از صاحب منصبان وزارت بهداري به تعیین وزیر بهداري خواهدبود رئیس واعضا کمیته تا تجدید انتخابات آنها کماکان بکار خود ادامه خواهند داد.

ماده 13 -وظایف کمیته فنی بشرح ذیل است:

الف : اشتراك مساعی و دادن نظرات و مشورتهاي فنی به تقاضاي اداره کل نظارت بر مواد غذایی.

ب : رسیدگی و اظهار نظر نسبت به درخواستها راجع به تاسیس کارخانه ها یا کارگاه هاي مذکور

در قانون و همچنین مدارك مربوطه به مسئولین فنی که از طریق اداره کل نظارت بر مواد غذایی به کمیته ارسال می شود.

ماده 14 -کمیته می تواند براي تنظیم آئین نامه و همچنین بحث و شور درباره وظایف محوله بخود، کمیته هاي فرعی از کارشناسان رشته هاي مختلف مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی وبهداشتی تشکیل دهد که ریاست هر یک از آن کمیته هاي فرعی با یکی از اعضاي اصلی باشد و نیز روساي کمیته هاي فرعی ممکن است اشخاصی را براي مشاوره در کمیته فرعی دعوت نمایند.

 

آئین نامه اجرائی ماده 8 و 9 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

ماده 1 -مراکز ساخت و یا تهیه و یا نگهداري مواد مشمول ماده 8 و 9 قانون مواد خوردنی و

آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی بشرح زیر تعیین میگردد:

مواد خوردنی و آشامیدنی

الف : فرآورده هاي گوشتی

ب : فرآورده ماهی و پرندگان

ج : شیر و فرآورده هاي آن

د : غذاهاي تقویتی

ه : فرآورده هاي انواع میوه

و : فرآورده هاي سبزي هاي خوردنی

ز : انواع چربی ها و روغن هاي خوراکی

ح : فرآورده هاي غلات

ط : انواع شیرینی و قند

ي : نوشابه هاي الکی و غیر الکی

ك : شربت ها و ترشی ها و فرآورده هاي آن ها

ل : چاي و کاکائو و قهوه و مشابهین و فرآورده هاي آن ها

مراکز تهیه و ساخت مواد آرایشی و بهداشتی

الف : مواد آرایشی و تقویت کننده ها

ب : مواد بهداشتی و تتظیفی

ج : گند زادها و حشره کشها

متفرقه

الف : ظروف و بسته بندي مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و مراکز ساخت آن ها

ب : مراکز نگهداري مواد خوردنی و آشامیدنی و سردخانه ها

د : ظروف تهیه و تولید و ساخت و پخت مواد خوردنی و آشامیدنی و بهداشتی

ماده 2 -وزارت بهداري فرآورده ها و بسته بندي و همچنین کارخانجات و کارگاه هاي مشمول قانون را به ترتیب اهمیت بهداشتی و بتدریج که سازمان نظارت و کنترل بر مواد غذایی و آرایشی آماده می شود براي اطلاع عموم آگهی خواهند کرد.

ماده 3 -تمیز بین کارگاه و کارخانه هاي مشمول قانون مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی طبق نظر کمیسیونی خواهد بود مرکب از نمایندگان وزارت بهداري وزارت اقتصاد وزارتکار و امور اجتماعی و وزارت تولیدات کشاورزي و مواد مصرفی که در وزارت بهداري تشکیل میگردد.

ماده 4 -درآمد حاصل از صدور پروانه هاي براي توسعه و تکمیل آزمایشگاههاي مواد غذایی و تامین کادر فنی و تمام وقت کردن آزمایشگاه ها طبق بودجه اي که به پیشنهاد اداره کل نظارت بر مواد غذایی به تصویب وزارت بهداري می رسد به مصرف خواهد رسید.

آئین نامه فوق مشتمل بر چهار ماده در تاریخ روز پنجشنبه دوازدهم خرداد ماه یک هزار و سیصد و چهل و هفت کمیسیون بهداري مجلس شوراي ملی و در جلسه روز شنبه 25 خرداد ماه 1347 کمیسیون بهداري مجلس سنا باستناد تبصره 3 ماده 8 تبصره ذیل ماده 9 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی بتصویب رسید.

آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

ماده 1 -کلیه متصدیان و کارگران و اشخاصی که در مراکز تهیه، تولید و توزیع و نگهداري و

فروش و وسایل نقلیه حامل مواد خوردنی، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی اماکن عمومی اشتغال

دارند. موظفند دوره ویژه بهداشت عمومی را به ترتیبی که معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان

و آموزش پزشکی تعیین و اعلام

می نماید گذرانده و گواهینامه معتبر آنرا دریافت دارند.

تبصره 1 -مدیریت و یا تصدي و اشتغال بکار در هر یک از کارگاهها و کارخانجات و مراکز و اماکن

و وسایل نقلیه موضوع این آئین نامه بدون داشتن گواهینامه معتبر موضوع ماده 1 ممنوع است.

تبصره2 -استخدام یا بکارگیري اشخاص فاقد گواهینامه معتبر مندرج در ماده 1 این آئین نامه در

هر یک از کارگاهها و کارخانجات و اماکن و مراکز و وسایل نقلیه مذکور ممنوع است.

تبصره 3 -اشخاص مانند صندوقدار، باغبان، نگهبان، راننده و نظایر آنها که در اماکن موضوع این

آئین نامه شاغل بوده لیکن با مواد غذایی و آرایشی وبهداشتی ارتباط مستقیم ندارند از شمول ماده

1 فوق و تبصره هاي 1 و 2 آن مستثنی می باشند.

ماده 2 -کلیه متصدیان ، مدیران، کارگران و اشخاصی که مشمول ماده 1 آئین نامه می باشند

موظفند کارت معاینه پزشکی معتبر در محل کار خود داشته و هنگام مراجعه بازرسین بهداشت

ارائه نمایند.

تبصره 1 -کارفرمایان موظفند هنگام استخدام اشخاص گواهینامه معتبر ماده 1 و کارت معاینه

پزشکی آنان را ملاحظه و ضمن اطمینان از اعتبار آن در محل کسب نگهداري نمایند.

تبصره2 -کارت معاینه پزشکی منحصرا از طرف مراکز بهداشت شهرستان یا مراکز بهداشتی

درمانی شهري و روستائی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر خواهدشد.

مدت اعتبار کارت فوق براي پزندگان، اغذیه، ساندویچ، بستنی و آبمیوه فروشان و قنادان و

مشاغل مشابه و نیز کارگران کارگاهها و کارخانجات تولید مواد غذایی و بهداشتی فاسد شدنی 6

ماه و براي سایر مشاغل موضوع این آئین نامه حداکثر یکسال می باشد.

ماده 3 -متصدیان و کارگران اماکن و مراکز و کارگاهها و کارخانجات و وسایط نقلیه، موضوع این

آئین نامه موظفند رعایت کامل بهداشت فردي و نظافت عمومی محل کار خود را نموده و به

دستوراتیکه از طرف بازرسین بهداشت داده می شود عمل نمایند.

ماده 4 -کلیه اشخاصی که در اماکن و مراکز و وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه کار می کنند باید

ملبس به لباس کار و روپوش تمیز و برنگ روشن باشند.

تبصره 1 -کلیه تهیه کنندگان مواد غذایی نظیر آشپزان، نانوایان و مشاغل مشابه و نیز کارگران

کارگاهها و کارخانجات تولید مواد غذایی و بهداشتی که با این مواد ارتباط مستقیم دارند ملزم به

پوشیدن روپوش سفید و کلاه و اشخاص مانند شاغلین و فروشندگان اغذیه و ساندویچ، آبمیوه،

بستنی، شیرینجات، کله و پاچه، جگرکی و مشابه آنها علاوه بر روپوش و کلاه ملزم به استفاده از

دستکش در حین کار میباشند.

تبصره 2 -در رستورانها و چایخانه هاي سنتی افرادیکه در امر پذیرایی شرکت داشته و با غذا

سروکار دارند ملزم به پوشیدن روپوش و کلاه سفید بوده و سایر افراد می توانند از لباسهاي محلی

استفاده کنند.

ماده 5 -متصدیان اماکن و مراکز و کارگاهها و کارخانجات موضوع این آئین نامه موظفند براي هر

یک از شاغلین خود جایگاه محفوظ و مناسبی بمنظور حفظ لباس و سایر وسایل در محل تهیه

نمایند.

ماده 6 -متصدیان مراکز و اماکن و کارگاهها و کارخانجات و وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه

موظفند از ورود و دخالت افراد متفرقه به امور تولید و تهیه و طبخ و حمل و نقل و توزیع و فروش

مواد غذایی جلوگیري نمایند.

ماده 13 -استعمال دخانیات توسط متصدیان و کارگران مشمول این آئین نامه در حین کار ممنوع

است.

ماده 15 -مصرف هر گونه محصولات دخانیاتی در محوطه هاي عمومی کارگاهها، کارخانجات و

اماکن ومراکز و محلهاي موضوع این آئین نامه ممنوع است.

تبصره 1 -متصدیان، مسئولین و یا کارفرمایان محلهاي موضوع این آئین نامه مسئول اجراي مفاد

ماده 15 بوده و موظفند ضمن نصب تابلوهاي هشدار دهنده در نقاط مناسب و در معرض دید از

مصرف دخانیات جلوگیري کنند.

تبصره 2 -متصدیان، مسئولین و یا کارفرمایان موضوع تبصره 1 می توانند محل مشخصی را که

کاملا از محلهاي معمولی و عمومی جدا باشد جهت افرادیکه می خواهند دخانیات مصرف کنند در

نظر بگیرند.

ماده 21 -آب مصرفی باید مورد تایید مقامات بهداشتی باشد.

ماده 47 -نگهداري هر گونه وسایل اضافی و مستهلک و مستعمل ومواد غذایی غیر قابل مصرف و

ضایعات در محل کار ممنوع است.

ماده 68 -جنس مشخصات ظروف، وسایل و دستگاههایی که براي محل مختلف تولید و بسته

بندي مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در کارگاهها و کارخانجات تولید این مواد بکار

می روند باید مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد.

ماده 76 -جعبه هاي مقوائی و پاکتهاي کاغذي که براي بسته بندي مواد غذایی استفاده می شوند

باید از جنس سالم و استاندارد وکاملا تمیز بوده و از نوع بازیافتی نباشد.

ماده 78 -براي حمل و نقل و جابجائی مواد غذایی فاسد شدنی مانند انواع گوشت دام و طیور و

آبزیان، مواد پروتئینی، فرآورده هاي خام و پخته غذائی دام طیور و آبزیان، کله و پاچه و آلایش

خوراکی دام، شیر و محصولات لبنی و امثال آنها باید منحصرا از وسایط نقلیه مخصوص و مجهز به

سردخانه سالم و مناسب استفاده شود.

ماده 79 -براي حمل و نقل و جابجائی هر نوع ماده غذایی که بدون شستشو و پخت و پز به

مصرف می رسد. همچنین انواع نان، شیرینیجات و خشکبار و امثال آنها باید از وسایط مخصوص و

مجهز به اطاقک محفوظ و مناسب، تمیز و بهداشتی استفاده شود.

ماده 80 -براي حمل و نقل مواد اولیه مصرفی و محصولات نهایی کارگاهها و کارخانجات تولید

مواد غذایی، حبوبات، غلات، میوه جات و سبزیجات باید صرفا از وسایط نقلیه مخصوص حمل و

نقل این مواد که مورد تایید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی باشد استفاده شود.

ماده 81 -کلیه افرادي که در وسایط نقلیه موضوع مواد 78 لغایت 80 فوق الذکر با جابجائی مواد

غذایی سروکار دارند، مشمول ماده 2 آئین نامه درخصوص اخذ کارت معاینه پزشکی و تبصره هاي

ذیل آن می باشند.

ماده 82 -صاحبان وسایط نقلیه موضوع این آئین نامه موظفند قبل از بهره برداري از آنها مجوز

حمل و نقل مواد غذایی توسط وسیله نقلیه مربوطه را از وزارت بهداشت اخذ نمایند.

تبصره : حمل و نقل هر نوع کالاي غیر مواد غذایی توسط وسایط نقلیه مجاز حمل این مواد ممنوع

و علاوه بر اخذ جریمه موجب توقف وسیله نقلیه متخلف به مدت حداقل یکماه خواهد شد.

ماده 83 -حمل و نقل مواد غذایی و بهداشتی موضوع مواد 78 لغایت 80 این آئین نامه توسط

وسایط نقلیه غیر مجاز ممنوع و علاوه بر اخذ جریمه، موجب توقف وسیله نقلیه به مدت حداقل

یکماه خواهد شد.

ماده 89 -شکستن لاك و مهر و یا مهر و موم و همچنین برداشتن موانع ورود به محل تعطیل شده

و یا داخل شدن به وسیله نقلیه متوقف شده بدون کسب مجوز کتبی از مسئول بهداشت محل

موجب تعقیب قانونی صاحب یا مدیر موسسه تعطیل شده و یا صاحب و راننده خودرو متوقف شده

خواهد بود.

 

 

قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی

فصل سوم- تعزیرات تولید، توزیع، فروش مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

ماده 31 -تولید مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی که با علامت بسته بندي مشخص به

صورت بازرگانی عرضه می گردد طبق فهرست ماده 1 آئین نامه اجرایی ماده 8 و 9 قانون مواد

خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی. منوط به اخذ پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و

آموزش پزشکی میباشند و تخلف از آن جرم بوده، متخلف به مجازاتها زیر محکوم میشود:

مرتبه اول تعطیل واحد تولید غیر مجاز بلافاصله و ضبط کالاي تولیدي به نفع دولت

مرتبه دوم علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول، جریمه نقدي تا یک میلیون ریال با توجه به حجم

تولید.

مرتبه سوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه دوم تعطیل واحد تولیدي تا مدت شش ماه.

ماده 32 -تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی باید با حضور مسئول فنی انجام گیرد، در صورت

تخلف:

مرتبه اول تعطیل تولید تا حضور مسئول فنی

مرتبه دوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول، ضبط کالاي تولیدي به نفع دولت.

مرتبه سوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه دوم نقدي تا یک میلیون ریال.

مرتبه چهارم- تعطیل واحد تولیدي تا یکسال.

ماده 33 -حضور مسئول فنی در کلیه مراحل تولید الزامی بوده و مسئول فنی باید نظارت دائم در

امر تولید داشته باشد. تخلف از این امر جرم بوده و متخلف به مجازاتهاي زیر محکوم می شود:

مرتبه اول- درج در پرونده مسئول فنی.

مرتبه دوم - علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول جریمه نقدي تا مبلغ یکصد هزار ریال.

مرتبه سوم- جریمه نقدي تا مبلغ یکصد هزار ریال.

مرتبه چهارم- تعلیق پروانه مسئول فنی تا شش ماه.

ماده 34 -کلیه تولید کنندگان موظفند برچسب اطلاعاتی بر روي کلیه محصولات و فرآورده هاي

تولیدي خود الصاق نماینده و شماره پروانه ساخت و مهلت اعتبار مصرف) تاریخ مصرف) را نیر

روي محصولات، حسب مورد درج نماید. تخلف از این امر جرم بوده و متخلف به مجازاتهاي زیر

محکوم می شود:

مرتبه اول - جریمه نقدي تا مبلغ دویست هزار ریال

مرتبه دوم - جریمه نقدي تا مبلغ پانصد هزار ریال

مرتبه سوم - جریمه نقدي تا مبلغ یک میلیون ریال

ماده 35 -تولید کنندگان مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی ملزم به رعایت فرمول تایید

شده در پروانه ساخت میباشند تخلف از مفاد این ماده، در صورتی که عدم رعایت فرمول ساخت

براساس کاهش مصرف مواد متشکله آن باشد از مصادیق کم فروشی و یا گرانفروشی محسوب

گردیده و متخلف به مجازاتهاي زیر محکوم میشود:

الف : گرانفروشی تا مبلغ دو هزار ریال.

مرتبه اول- جریمه نقدي تا مبلغ ده هزار ریال

مرتبه دوم - جریمه نقدي تا مبلغ ده هزار ریال و نصب پارچه در محل واحد به عنوان گرانفروش.

مرتبه سوم - جریمه نقدي تا مبلغ ده هزار ریال نصب پارچه در محل و معرفی از رسانه هاي

گروهی به عنوان گرانفروش

ب : گرانفروشی از مبلغ بیش از دو هزار ریال تا مبلغ پانصد هزار ریال

مرتبه اول - جریمه نقدي از مبلغ ده هزار ریال تا پنج برابر میزان گرانفروشی.

مرتبه دوم - جریمه نقدي از مبلغ ده هزار ریال تا پنج برابر میزان گرانفروشی و نصب پارچه در

محل واحد به عنوان گرانفروش

مرتبه سوم - جریمه نقدي از مبلغ ده هزار ریال تا پنج برابر میزان گرانفروشی و نصب پارچه در

محل واحد و معرفی از رسانه هاي گروهی به عنوان گرانفروش

ج : گرانفروشی از مبلغ بیش از پانصد هزار ریال تا مبلغ پنج میلیون ریال

مرتبه اول - جریمه نقدي از پنج تا هشت برابر میزان گرانفروشی.

مرتبه دوم - جریمه نقدي از پنج تا هشت برابر میزان گرانفروشی و نصب پارچه در محل واحد به

عنوان گرانفروش

مرتبه سوم - جریمه نقدي از پنج تا هشت برابر میزان گرانفروشی و نصب پارچه در محل واحد و

معرفی از رسانه هاي گروهی به عنوان گرانفروش

د : گرانفروشی بیش از پنج میلیون ریال

مرتبه اول - جریمه نقدي از هشت تا ده برابر میزان گرانفروشی.

مرتبه دوم - جریمه نقدي از هشت تا ده برابر میزان گرانفروشی و نصب پارچه در محل واحد به

عنوان گرانفروش

مرتبه سوم - جریمه نقدي از هشت تا ده برابر میزان گرانفروشی و نصب پارچه در محل واحد و

معرفی از رسانه هاي گروهی به عنوان گرانفروش

در صورت که مواد اولیه بکار رفته در فرمول ساخت، از مواد غیر مجاز و یا سمی باشد، متخلف به

مجازاتهاي زیر محکوم میشود:

مرتبه اول ضبط کالاي تولیدي و در صورت سمی و یا زیان آور بودن معدوم نمودن کالا.

مرتبه دوم علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول- جریمه نقدي تا پنج میلیون ریال

مرتبه سوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه دوم- تعطیل واحد تولیدي تا یکسال

ماده 36 -شرکتهاي پخش، فروشگاهها، سوپر مارکتها، تعاونی ها و سایر اماکن که حق فروش یا

توزع کالاي خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را دارند مجاز به عرضه و فروش آن دسته از

کالاهاي مشمول قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی میباشند که داراي پروانه

ساخت معتبر و یا مجوز ورود از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشند. تخلف از این امر

جرم بوده و متخلف به مجازاتهاي زیر محکوم میشود:

الف : شرکتهاي پخش و تعاونیهاي بزرگ

مرتبه اول- ضبط کالا به نفع دولت

مرتبه دوم - علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول- جریمه نقدي تا یک میلیون ریال با توجه به حجم

کالا.

مرتبه سوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه دوم- محکومیت مدیرعامل شرکت به زندان از یک تا

شش ماه.

ب : فروشگاهها و سوپر مارکتها و سایر اماکن:

مرتبه اول- ضبط کالا به نفع دولت

مرتبه دوم - علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول- جریمه نقدي تا یکصد هزار ریال.

مرتبه سوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول - جریمه نقدي تا یکصد هزار ریال.

در صورت تکرار- تعطیل واحد از یک تا شش ماه.

ماده 37 -فروشگاهها ، سوپر مارکتها، تعاونیها و سایر اماکن باید از عرضه و تحویل کالاي غیر

بهداشتی خودداري نمایند. عرضه و تحویل کالا با علم به غیر بهداشتی بودن آن تخلف محسوب

شده و متخلف به مجازاتهاي زیر محکوم می شود:

مرتبه اول- ضبط کالا به نفع دولت

مرتبه دوم - علاوه بر مجازاتهاي مرتبه اول- جریمه نقدي تا یک میلیون ریال.

مرتبه سوم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه دوم - تعطیل واحد از یک جریمه نقدي تا یکصد هزار

ریال.

ماده 38 -سازمانها و شرکتهاي وارد کننده و تولید کننده مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در

صورتی می توانند کالاي خود را به تولید کنندگان موضوع ماده 31 این قانون عرضه نمایند که

واحدهاي مذکور داراي مجوز و یا پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

باشند و متخلفین از مفاد این ماده به مجازاتهاي زیر محکوم می شوند:

الف : وارد کنندگان:

مرتبه اول - جریمه نقدي تا مبلغ یک میلیون ریال

مرتبه دوم - جریمه نقدي از یک میلیون تا ده میلیون ریال

مرتبه سوم - جریمه نقدي از مبلغ ده میلیون ریال و لغو کارت بازرگانی به مدت یکسال

ب : تولید کنندگان:

مرتبه اول - جریمه نقدي تا مبلغ یک میلیون ریال

مرتبه دوم - جریمه نقدي از یک میلیون تا پنج میلیون ریال

مرتبه سوم - جریمه نقدي تا مبلغ ده میلیون ریال

ماده 39 -متصدیان و مسئولین کارخانجات و کارگاهها و مراکز تهیه و توزیع مواد خوردنی،

آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی، اماکن عمومی، مراکز بهداشتی، درمانی، مراکز آموزشی و پرورشی،

محلهاي نگهداري و پرورش دام و طیور و کشتارگاههاي ملزم به رعایت ضوابط و مقررات

بهداشت محیطی در محل فعالیت خود می باشند. متخلفین از مفاد این ماده، به ازاي هر مورد نقص

بهداشتی به مجازاتهاي زیر محکوم می شوند:

مرتبه اول - جریمه نقدي از مبلغ یکهزار ریال تا پنجاه هزار ریال

مرتبه دوم - جریمه نقدي از مبلغ دو هزار ریال تا یکصد هزار ریال

مرتبه سوم - جریمه نقدي از مبلغ چهار هزار ریال تا دویست هزار ریال

مرتبه چهارم- علاوه بر مجازاتهاي مرتبه سوم، زندان از یک تا شش ماه

تبصره در صورت عدم رفع نقایص بهداشتی در پایان مهلت مقرر، با لغو پروانه کسب متصدي و

یا مسئولین محل تعطیل خواهد شد و ادامه کار منوط به اخذ پروانه جدید و رفع نقص میباشد.

ماده 40 -در کلیه مراحل مربوط به مواد این قانون در صورتی که تخلف در بخش غیر خصوصی

انجام گرفته شود حسب مورد مقام مجاز دستور دهنده و یا مباشر و یا هر دو متخلف محسوب و به

مجازاتهاي زیر محکوم می گردند:

مرتبه اول - جریمه نقدي تا مبلغ یک میلیون ریال

مرتبه دوم - جریمه نقدي تا مبلغ پنج میلیون ریال

مرتبه سوم تعلیق از خدمت به مدت سه تا شش ماه

مرتبه چهارم- زندان از یک تا شش ماه

فصل چهارم سایر مقررات:

ماده 41 -گزارش تخلفات مندرج در این قانون به وسیله ناظرین وبازرسین ویژه اي که توسط

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و یا مدیران عامل سازمانهاي منطقه اي بهداشت و

درمان تعیین می شوند تهیه

می گردد.

ماده 42 -کلیه گزارشات و تخلفات مندرج در این قانون باید به تایید ناظرین و بازرسین ویژه

برسد.

ماده 43 -وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است بطور منظم اسامی کالاهاي مجاز

و غیر مجاز (خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی) را جهت اطلاع عموم به نحو مقتضی اعلام

نماید.

ماده 44 -اعمال تعزیرات حکومتی این قانون مانع اجراي مجازاتهاي قانونی دیگر نخواهد بود.

 

موادي از قانون مجازات اسلامی

ماده 47 -در مورد تعدد جرم هر گاه جرایم ارتکابی مختلف باشد باید براي هر یک از جرایم

مجازات جداگانه تعیین شود و اگر مختلف نباشد فقط یک مجازات تعیین می گردد و در این

قسمت تعدد جرم می تواند از علل مشدده کیفر باشد و اگر مجموع جرایم ارتکابی در قانون،

عنوان جرم خاصی داشته باشد مرتکب به مجازات مقرر در قانون محکوم می گردد.

تبصره حکم تعدد جرم در حدود و قصاص و دیات همان است که در ابواب مربوطه ذکر شده

است.

ماده 529 -هر کس مهر یا منگنه یا علامت یکی از شرکت هاي غیر دولتی که مطابق قانون

تشکیل شده است یا یکی از تجارتخانه ها را جعل کند یا با علم به جعل، استعمال نماید علاوه بر

جبران خسارت وارده به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

ماده 530 -هر کس مهر با تمبر یا علامت ادارات یا شرکت ها یا تجارتخانه هاي مذکور در مواد

قبل را بدون مجوز بدست آورد و به طریقی که به حقوق و منافع آنها ضرر وارد آورد استعمال کند یا

سبب استعمال آن گردد علاوه بر جبران خسارت وارده به دو ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد

شد.

ماده 543 -هر گاه محلی یا چیزي برحسب امر مقامات صالح رسمی مهر یا پلمپ شده باشد و

کسی عالما و عامدا آنها را بشکند یا محو نماید یا عملی مرتکب شود که در حکم محو یا شکستن

پلمپ تلقی شود مرتکب به حبس از سه ماه تا دو سال محکوم خواهد شد . در صورتی که

مستحفظ آن مرتکب شده باشد به حبس از یک تا دو سال محکوم می شود و اگر ارتکاب به

واسطه اهمال مستحفظ واقع گردد مجازات مستحفظ یک تا شش ماه یا حداکثر 74 ضربه شلاق

خواهد بود.

ماده 607 -هر گونه حمله یا مقاومتی که با علم و آگاهی نسبت به مامورین دولت در حین انجام

وظیفه آنان به عمل آید تمرد محسوب می شود به مجازات آن به شرح ذیل است.

هر گاه متمرد به قصد تهدید اسلحه خود را نشان دهد، حبس از شش ماه تا دو سال .

هر گاه متمرد در حین اقدام دست به اسلحه برد، حبس از یک تا سه سال

در سایر موارد حبیس از سه ماه تا یکسال

تبصره- اگر متمرد در هنگام تمرد مرتکب جرم دیگري هم بشود به مجازات هر دو جرم محکوم

خواهدشد.

ماده 609 -هر کس با توجه به سمت، یکی از رؤساي سه قوه یا معاونان رئیس جمهور یا وزرا یا

یکی از نمایندگان مجلس شوراي اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضاي شوراي نگهبان

یا قضات یا اعضاي دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه ها و موسسات و شرکتهاي دولتی و

شهرداریها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به سه تا شش ماه حبس و با تا (74 (

ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزاي نقدي محکوم میشود.

ماده 663 -هر کس عالما در اشیاء و اموالی که توسط مقامات ذیصلاح توقیف شده است، بدون

اجازه، دخالت یا تصرفی نماید که منافی با توقیف باشد ولو مداخله کننده یا متصرف مالک آن باشد

به حبس از سه ماه تا یکسال محکوم خواهد شد.

توضیح : مبالغ ذکر شده در این مجموعه مربوط به زمان تصویب قوانین بوده و در زمان اجرا

تغییراتی را خواهد داشت

 


املاک صنعتی پایتخت

 املاک صنعتی پایتخت 

 جامعترین مرکز اطلاعات املاک در کشور  

 جاده مخصوص کرج (لشگری) ، جاده قدیم کرج (فتح) 

 مرکز شهر ، غرب تهران 

 خرید و فروش ، رهن و اجاره انواع ملک شامل : 

 انبار ، سالن ، سوله ، کارگاه ، کارخانه ، اداری ، تجاری ، فروش کارخانه 

انبارهای مواد غذایی ، آرایشی بهداشتی ، دارویی ، فروشگاههای اینترنتی

انبار ، کالاهای تجاری ، بازرگانی ، انبارهای عمومی و اختصاصی

کارخانجات تولیدی ، غذایی ، دارویی ، صنعتی ، شیمیایی

مطبخ ، کترینگ آشپزخانه صنعتی ، رستوران ، تالار و باغ تالار ، باغ و باغچه

تجاری ، تعمیرگاه مجاز ، نمایندگی ، کارواش ، گاراژ

اداری ، دفترکار ، سالن فیلمبرداری ، کنفرانس ، همایش

انبار روباز ، انبار سنگ ، کاشی ، سرامیک ، مصالح و آهن آلات ، دپوی خودرو

زمینهای کشاورزی و صنعتی ...

www.paytakhtmelk.ir

www.sulesara.ir

۰۲۱۶۶۱۸۸۸۵۳ – ۰۲۱۴۴۵۲۲۰۵۷

 ۰۹۱۲۲۹۶۷۸۳۹ افشار 

نیازمند املاک اداری ، تجاری ، صنعتی شما جهت

 رهن و اجاره یا خرید و فروش در جاده مخصوص کرج ، جاده قدیم کرج ، مرکز شهر و غرب تهران هستیم.             

    (  به مابسپارید ازما بخواهید  )  

 ( درصورت تمایل فایل فروش یا اجاره ملکتان تماس حاصل نموده یا مشخصات را به شماره 09122967839 واتساپ یا تلگرام نمایید ) 

 

 

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال